Türkiye’nin Batısı şaptan ari bölge olacak

Tarım Bakanı Faruk Çelik, hastalıklardan ari bölge alanının genişletileceğini açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Lüleburgaz Tarım İşletmesi Müdürlüğünde Genç Çiftçi Destekleme Projesi kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’de ari bölge alanının genişletileceğini açıkladı.

Arilik konusunda yeni adımlar atılacağını dile getiren Bakan Çelik, şunları kaydetti: ”Ari bölge olarak yalnız Trakya’yı sınırlı bırakmayacağız, Önümüzdeki haftadan sonra ari bölgeyi genişletiyoruz. Neredeyse Türkiye’nin yarısına yakın bölgeyi ari bölge olarak ilan edeceğiz. Bu çerçevede hayvan sağlığının istediğimiz noktaya taşınması konusunda gerekli çalışmaları başlatmış bulunuyoruz.”

Trakya Bölgesi ile sınırlı şap hastalığından ari bölgenin genişletilmesi, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Milli Tarım Projesinin hayvancılıkla ilgili bölümünde de yer alıyor. Faruk Çelik’in deyimi ile Sinop’tan Antalya’ya bir hat çizilecek ve batıda kalan bölge şap hastalığından ari bölge olacak. Hayvan hastalıklarıyla mücadele için çok büyük öneme sahip bu uygulama ile, hastalığa bağlı hayvan ölümlerinin önlenmesi ve verimliliğin arttırılması amaçlanıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.