Türkiye Sudan’da çiftlikler kuracak

TİGEM Sudan’da çiftlikler kurup kiraladığı arazileri Türk girişimcilerin hizmetine sunacak.

Türkiye ile Sudan arasında “İkili Tarımsal İşbirliği ve Ortaklığına İlişkin Anlaşma”nın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı TBMM Dış İlişkilerKomisyonunda kabul edildi.
Anlaşma kapsamında Tarım İşletmelerİ Genel Müdürlüğü (TİGEM) Sudan’da 12 bin 500 hektar arazi üzerinde pilot çiftlik kuracak ve belirlenen 5 bölgede 780 bin 500 hektar arazide Türk özel sektör girişimcilerinin yatırım yapmalarının önünü açacak.
Sudan’da kaynakların ve tarımsalpotansiyelin daha rasyonel kullanılmasıyoluyla yeni istihdam imkanları oluşturacak anlaşma, Türkiye’nintarım prensipleri ile bilimsel ve teknikalt yapısının Sudan’ın doğal kaynakpotansiyeli ile birleştirilerek her ikiülke ve bölgenin sürdürülebilir gıda hedeflerine katkı sağlayacak.
TBMM Dış ilişkiler Komisyonunda kabul edilen İkili Tarımsal İşbirliği ve Ortaklığına İlişkin Kanun Tasarısı TBMM gündemine bağlı olarak TBMM Genel Kurulunda onaylanmasını müteakip yürürlüğe girecek.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.