Tetra Pak 40. yılını kutluyor

Tetra Pak Türkiye’ye gelişinin 40. yılını, İzmir’de bulunan fabrikasında gerçekleştirdiği 25 milyon Euro’luk yeni yatırımla kutluyor.

Türkiye’ye gelişinin 40. yılını yeni yatırımlarla kutlayan Tetra Pak, İzmir’de bulunan paketleme malzemesi fabrikasında yeni bir laminatör makinesini hizmete soktu. Üretime 2013 yılının Ocak ayında başlayacak yeni laminatör, üretim kapasitesini 5 milyar paketten yaklaşık 6 milyar pakete çıkaracak. Yeni yatırım, başta Tetra Prisma® Aseptik, Tetra Gemina® Aseptik ve Tetra Brik® Aseptik Helicap 23 paketler olmak üzere her tür ve boydaki Tetra Pak paketini lamine edebilme özelliğine sahip.

Türkiye’nin potansiyeline 40 yıl önce inandık 40. yıldönümü dolayısıyla Türkiye’ye gelen Tetra Pak CEO’su Dennis Jönsson, İzmir Kemalpaşa’daki üretim tesislerinde Tetra Pak Türkiye ve Kafkaslar Genel Müdürü Francis Goodenday ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek şirketin hedefl erini açıkladı.

Dennis Jönsson, Tetra Pak’ın Türkiye’ye ilk yatırım yapan uluslararası şirketlerden bir olduğunu belirterek “Türkiye’nin potansiyeline 40 yıl önce güvenerek geldik. Şimdi 40. yılımızda bu güvenimiz daha da pekişti. Yatırımlarımızı sürdürerek Türkiye pazarında liderlik konumumuzu daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin ekonomik gücü bize ilham veriyor” dedi.

Dennis Jönsson, Tetra Pak’ın Dr. Ruben Rausing tarafından 1951 yılında İsveç’te kurulduğunu ve bugün tüm dünyada 42 üretim fabrikası, 15 teknik eğitim merkezi, makine montajı için 9 fabrikası ve 11 araştırma geliştirme tesisi bulunduğunu belirtti. Jönsson, şöyle konuştu: “Tetra Pak, 2011 yılında tüm dünyada 76 milyar litrenin üzerinde süt, meyve suyu, nektar ve diğer ürünlerin tüketicilere ulaşması için yaklaşık 167 milyar paket üretti.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.