Sütten reçel yapacaklar

Burdur’da yaklaşık 1 milyon lira yatırımla kurulacak tesiste bisküvi endüstrisinde kullanılmak üzere pişirilmiş süt reçeli üretilecek.

Neşeli Sütçü Tarım Hayvancılık Gıda İnşaat Emlak San. ve Tic. Ltd. Şti., Burdur’un Merkez ilçesi Kışla Mahallesıi Organize Sanayi Bölgesi’nde süt reçeli imalat tesisi kurmak için harekete geçti.

Kurulacak tesiste nihai tüketime yönelik süt reçelinin yanı sıra bisküvi endüstrisinde kullanılmak üzere pişirilmiş süt reçeli üretimi de planlanıyor.

Yılda 14 bin 700 ton çiğ sütün işleneceği tesiste 5 bin 970 ton süt reçelinin üretilmesi planlanıyor. Proje bedeli 950 bin lira olan tesisin üretim aşamasında 57 kişilik bir ekibin istihdam edilmesi öngörülüyor. İnşaat aşaması tamamlanan tesis, bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek.

Bölgede çiğsütten tereyağı, peynir, kaşar peyniri ve benzeri süt ürünleri imal eden tesisler bulunurken, süt reçeli imalatı yapan tesis yer almıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.