Süte müdahale edilmeli

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, üreticiyi korumak için Tarım Bakanlığı’nın süt müdahale kurulları oluşturması gerektiğini açıkladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tekirdağ’da Ziraat Odası’nda oda başkanlarıyla yaptığı toplantıda, süt fiyatlarının üreticiyi kurtarmadığını savundu. Bayraktar açıklamasında, “Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca Türkiye’nin değişik bölgelerinde süt müdahale kurulları oluşturulmalı. Süt üreticisini ancak bu kurtarabilir” dedi. Türkiye’de süt hayvanlarının kesilmesi nedeniyle 167 bin ton et açığı oluştuğunu dile getiren Bayraktar, süt hayvanının yetiştirilmesiyle besi hayvancılığının gelişebileceğini söyledi. Süt fiyatlarının üreticiyi memnun edecek noktaya gelmesi halinde besi hayvancılığının da gelişeceğini vurtgulayan Bayraktar, açıklamasına şöyle devam etti: “Bunun için süt müdahale kurullarının oluşturulması gerekiyor. Yapılan çalışmalar kapsamında sütte destekleme arttırılacak, süt tozu ithalatı önlenecek ama bu üretici için yeterli değil. Sütün pazarlamasına biraz daha eğilmek gerekiyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca Türkiye’nin değişik bölgelerinde süt müdahale kurulları oluşturulmalı. Süt üreticisini ancak bu kurtarabilir. Üretici destek yerine süte fiyat istiyor.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.