Sütaş “Kaf Kefir” ile pazarı büyütecek

Kaf Kefir markası ile 150 milyon liralık kefir pazarına giren Sütaş, hem pazarı büyütmeyi, hem de pazar lideri olmayı hedefliyor.

Kefir üretimi için 50 milyon liralık bir yatırım yapan Sütaş, sade, çilekli ve limonlu çeşitler ile kefir pazarına hızlı bir giriş yaptı. Kefirin Türkiye’de her 4 evden birinde tercih edildiğini söyleyen Sütaş Genel Müdürü Funda Ak, Türkiye’de ilk olarak limonlu kefiri kendilerinin ürettiğini bildirdi.

150 milyon liralık kefir pazarını çok kısa sürede 200 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini söylen Funda Ak, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl yüzde 23,4 büyüyerek yaklaşık 18 bin tona ulaşan kefir pazarı 2019’da tüm yılların üzerinde büyüme gerçekleşerek yüzde 26’ya ulaştı. Kefir, 2018 yılında yüzde 34 olan çift haneli ciro büyümesini 2019 yılında da sürdürerek yüzde 41 oranında büyüme elde etti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.