Tetra Pak cirosunu artırdı

Tetra Pak, 11,1 milyar euro ciro ile satışlarını önceki yıla oranla yüzde 3,5 artırdı.

2013 yılında 11,1 milyar euro net ciro gerçekleştiren Tetra Pak cirosunda 2012’ye göre net yüzde 3,5 artırdı. Tetra Pak Başkan ve CEO’su Dennis Jönsson, ciroda yaşanan yüzde 3,5’lik artışı şöyle değerlendirdi: “Dünya genelinde birçok pazarda güçlü rekabet ve kırılgan ekonomilerin bileşimi nedeniyle Tetra Pak için 2013 zorlu bir yıl oldu. Ancak, tüm bunlara rağmen tüm iş alanlarında büyümeyi başardık” dedi.

2013 yılında 178 milyardan fazla ambalaj satışı yapan Tetra Pak’ın paketleme çözümleri cirosu 9,6 milyor euroyu buldu. Satılan paketlerin yüzde 27’sini işlevselliğe, marka farklılaşmasına ve daha güçlü çevresel profile yönelik ürünler oluşturdu. Örneğin, Tetra Prisma Aseptic porsiyonluk paketler 2012 yılına göre yüzde 35’lik artış gösterirken 1 litrelik Tetra Brik Aseptic Edge paketler yüzde 75’lik artışla 2012 yılına göre güçlü bir büyümeye işaret etti” dedi.

Jönsson, paketleme çözümleri için sunulan teknik hizmetlerin de bir önceki yıla göre yüzde 11’lik net ciro artışına neden olduğunu kaydetti. 2013 yılında paketleme ekipmanları satış rakamları ise 2012’ye kıyasla yüzde 15 arttı. Ayrıca 580 yeni dolum makinesi satışı gerçekleştirildi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.