Muratbey Avrupa’ya know-how ihraç edecek

Ürettiği yeni peynir çeşitleri ile önemli başarılara imza atan Muratbey, Avrupa’ya know-how ihraç edecek.

Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, 17-18 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen 8. Uluslararası Gıda Kongresi’nde ihracat ve know-how satışıyla ilgili önemli görüşmeler yaptıklarını söyledi. Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’da ürün dağıtımı yapan Belçikalı bir firmayla sözleşme imzalamak üzere olduklarını açıklayan Erol, “Kongre sonrasında firmadan üst düzey yetkililer fabrikamızı ziyaret etti. Muratbey Burgu’nun üretim hattını alıp üretime geçmeleri konusunda detayları görüştük. Yapılacak anlaşma ile Muratbey’in üretim teknolojilerine ilişkin teknik bilgileri de firma ile paylaşacağız” dedi.

8. Uluslararası Gıda Kongresi’ne 19 ülkede “Helix Cheese” ismi ile tescillenen, lezzeti ve şekliyle Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan Burgu peyniri ile katılan Muratbey, kongredeki katılımcıların ve ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.