Süt firmalarına ceza yağdı

Süt ve süt ürünleri üreten işletmelere yapılan denetimler sonucunda 246 işletmeye ceza verilirken, 2 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, süt ve süt ürünleri üreten iş yerlerinin Türk gıda mevzuatına uygunluğunu tespit etmek amacıyla 1 Ocak–19 Ağustos 2014 tarihleri arasında süt ve süt ürünleri üreten işletmelerde 7 bin 390 resmi kontrol gerçekleştirildi. Denetimlerde, mevzuata aykırılıktan 246 işletmeye idari para cezası uygulanırken, 2 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Açıklamada, gıda denetim ve kontrollerinin, uygun sıklıkta ve gıda maddesinin taşıdığı riskle orantılı olarak yapıldığı; riske dayalı denetim sisteminde, işletmenin hijyen durumunun, önceki kontrollerden edinilen bilgi ve deneyimler ile gıda işletmelerinin uyguladıkları otokontrol sonuçlarının da göz önünde bulundurulduğu kaydedildi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.