Et ve Süt Kurumu 214 bin ton çiğ süt aldı

Tarım Bakanı Faruk Çelik, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2017 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı.

Bakan Çelik, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) 2016’nın ilk 9 ayında, 86 bin 932 büyükbaş, 85 bin 469 küçükbaş hayvan alımı gerçekleştirdiğini, 28 bin 461 ton kırmızı et ürettiğini ve üreticilere 554 milyon lira ödeme yaptığını kaydetti. Meclis Plan ve Komisyonu’na bilgi veren Bakan Çelik, ESK’nın yurt dışından hayvan ithalatı konusunda yetkili kılındığını da dile getirdi.

Süt piyasasında yapılan müdahale alımlarına değinen Çelik, Ekim ayında üretici birlikleri ve kooperatifler aracılığıyla yağsız süt tozu yaptırılmak üzere 214 bin ton çiğ süt alındığını belirterek, müdahale öncesi 70 kuruşa kadar düşen fiyatların, müdahale sonrası 1,15 lira seviyelerine geldiğini dile getirdi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.