Kocaeli’de 10 bin kişiye istihdam

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde kurulacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanacağı açıklandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kandıra’da kurulacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) ile yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı doğacağını söyledi. İstihdamda önceliğin proje için arazileri kamulaştırılan ailelere verileceğini belirten Ergün “İstihdam, bölgenin altyapı çalışmalarından başlayacak. Fabrikalar kurulduktan sonra da o bölgede arazisi kamulaştırılan insanlarımıza öncelik verilecek. Bunun da ötesinde OSB’de yaklaşık 10 bin kişi istihdam edilecek. Oradaki üretim, Kandıra`daki tüm köylülerle entegre olacak. Hayvancılık yapanlar ürünlerini, sütlerini OSB’deki tesislerde işleyecek. Sebze ve meyve üretimi yapanların ürünleri de oradaki tesislerde işlenecek. Bölgeye önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğümüz için bakanlık olarak bu projeyi destekliyoruz.” dedi. Ergün, GİOSB’un tamamen tarıma ve gıdaya dayalı bir ihtisas OSB’si olacağına dikkat çekti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.