Süt Dünyası Bursa Tarım Fuarı’nda

Avrasya’nın en büyük tarım ve hayvancılık fuarı Burtarım ve Bursa hayvancılık fuarları 14-18 Eylül tarihleri arasında Bursa’da gerçekleşiyor. Süt endüstrisi ve hayvancılığın en özgün yayını olan Süt Dünyası Dergisi de Bursa Hayvancılık Fuarı’nda 6.Hall’deki standında okurlarıyla buluşuyor.

Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası işbirliği, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa Ziraat Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile hazırlanan BURTARIM 2011, Bursa 9. Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ileBURSA 4. HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI, 14 – 18 Eylül 2011tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

 

Düzenli olarak büyüyerek gelişen ve ülkemizin ve bölgesinin en büyük Fuarları olma özelliğini taşıyan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, bu yıl 8 ayrı salonun yanı sıra 30 bin m² açık sergileme alanı ve 30 bin m2 kapalı alan ile birlikte toplam 65 bin m² alanda hazırlanmaktadır. Tarım ve hayvancılık sektöründeki son gelişmeleri ve yenilikleri tüm ilgililere topluca sunacak olan Fuarlarımız, 32 ülkeden 575 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla,               200 bine yakın yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçi hedefiyle hazırlanmaktadır. Fuarlarda; Salon 1, 3 ve 5‘de Tarımsal Mekanizasyon, Salon 2’de Hayvancılık ve Ekipmanları, Salon 4 ve 6’da Bitkisel Üretim, Salon 7’de Bahçe Ekipmanları, Danışmanlık, Finans ve İlgili Sivil Toplum Kuruluşları,Salon 8‘de Tarımsal Mekanizasyon, Bitkisel Üretim ve Hayvancılık, Açık Sergileme Alanı’nda ise ülkemizin ve dünyanın en önemli üretici ve ithalatçı traktör ve biçerdöver firmaları yer alacaktır.

 

Söz konusu fuarlarımız, yurtdışı ofislerimiz – Bulgaristan, Gürcistan, İran, Makedonya, Rusya, Suriye – kanalıyla yapılan etkili tanıtımlarla Almanya, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hollanda, Irak, İran, İtalya, Kosova,  Makedonya, Mısır, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Suriye, Tunus ve Yunanistan’dan davet edilen iş adamlarına ve yurtiçinden Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden 75 ilden 1500’e yakın otobüs organizasyonu ile gelen ilgililere ve profesyonellere ev sahipliği yapılacak, çiftçilerin ve mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alım satımı yapan kurum yetkilileri ile katılımcı firmaların iş bağlantısı kurmaları sağlanacaktır.

 

Fuar ile eş zamanlı; TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliğinde, akademisyen ve ziraat mühendislerinin katılımıyla, 16 – 17 Eylül 2011 tarihlerinde “Bursa Tarım Paneli” düzenlenecektir. Söz konusu panelde; geçmişten günümüze tarım ve hayvancılık sektörünün durumu, sorunları, çözümleri ve fırsatları, tarımsal üretimin en önemli unsurları olan üreticilerin ve çiftçilerin örgütlenme sorunları, örgütlenmede yeni yaklaşımlar gibi konu başlıkları uzmanlar ve bilim insanları tarafından ele alınacaktır.

 

Fuar süresince akademisyen ve ziraat mühendislerinin katılımıyla gerçekleştirilecek seminerler ve bayi toplantıları, ziyaretçilere sektörle ilgili merak ettikleri konularda bilgi edinme fırsatı yaratacak, çiftçilerimizin bilinçlenmesi sağlanacaktır.

 

BURTARIM 2011 kapsamında; Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Tohum, Fide, Fidan ve Bahçecilik, Çiçekçilik ve İlgili Teknolojiler, Ekolojik Tarım, Çiftçilik ve Seralara Yönelik diğer Ekipman ve Hizmetler, Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili Teknolojiler, Agro Bilişim, Süt Endüstrisi ve Sektörel Yayınlar yer alacaktır.

 

BURSA 4. HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI’nın kapsamında; Canlı Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvansal Üretim Makineleri, Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Hizmetleri, İlaçları ve Ekipmanları, Mekanizasyon ve Sektörel Yayınlar yer alacaktır.

 

Girişin ücretsiz olduğu BURTARIM 2011 ve BURSA 4. HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI, 14 – 17 Eylül 2011 tarihleri arasında                     09.30 – 18.00, 18 Eylül 2011tarihinde ise 09.30 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.