En büyük toplu hayvancılık projesi Sinop’ta

Tarım Bakanlığı’nın desteğiyle Sinoplu köylülerin bir araya gelerek Türkiye’nin en büyük toplu hayvancılık projesi hayat buldu.

Sinop’un Erfelek ilçesinde Tekke Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 33 dekarlık alanda 6 bin metrekare kapalı alana kurulacak 640 başlık toplu ahır projesi için temel atma töreni düzenlendi. Törene Sinop Valisi Hakan Güvençer, Tarım İl Müdürü Mücahit Yeşil, Kooperatif Başkanı Turan Kalmak ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Törende ilk harcı Vali Güvençer attı. 200 baş damızlık süt sığırcılığı, 440 baş besi sığırcılığının yapılacağı tesisin Mart ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Tesisin temeli atılmadan önce yüzde 35’inin tamamlandığını söyleyen Vali Güvençer, “Tesis tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde günde 16 ton süt üretilecek ve yıllık 10 milyon lira katma değer sağlayacak. Kooperatif ise yıllık 1.5 milyon lira civarında gelir elde edecek. Proje, Tarım Bakanlığı’nın desteklediği en büyük projelerin başında geliyor” dedi.
Sinop Tarım İl Müdürü Mücahit Yeşil ise, projenin bölge halkına büyük bir ekonomik katkı sağlayacağını söyledi. Süt Dünyası’na özel açıklama yapan Yeşil, “Bölgesel dinamikleri çiftçimizin talepleri doğrultusunda birleştirerek, harekete geçirmeye çalışıyoruz. Projenin dağınık ve küçük ölçekli aile işletmelerini birleştirerek büyütmek için ülke hayvancılığına iyi bir model oluşturacağına inanıyorum” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.