Süt analizinde yeni dönem

Delta Instruments’in piyasaya sunduğu yeni ürünü CombiScope FTIR cihazı saatte 300 ile 600 adet çiğ süt numunesi analizi yapabiliyor.

Hollanda’da faaliyet gösteren süt analiz cihazları üreticisi Delta Instruments, yeni süt analiz cihazını piyasaya sürdü. Cihazla, çiğ sütte yağ, protein, laktoz, kuru madde, kazein, gerçek protein, protein harici azot/üre, serbest yağ asitleri, pH, sitrik asit, su miktarı ve somatik hücre sayısı hassas olarak belirlenebiliyor. CombiScope FTIR adı verilen cihaz, saatte 300 ile 600 adet arasında çiğ süt numunesini analiz edebiliyor.

Bir adet Infrared Fourier Transform prensibiyle çalışan spektrofotometre ve bir adet akış sitometrisi prensibiyle çalışan somatik hücre sayım cihazı olmak üzere iki üniteden oluşan sistem, kullanıcı tarafından klavye veya dokunmatik ekran yardımıyla kontrol edilebiliyor. Cihazda somatik hücre sayımı için kanserojen olmayan DAPI boyama çözeltisi kullanılıyor. Numune sıcaklığının kızılötesi ışınlı sıcaklık sensörü ile kontrol edildiği cihazda, numune hacmi de akustik seviye sensörü ile temassız ve hassas olarak kontrol edilebiliyor.

Taşıyıcı bant sistemiyle. saatte 600 adet çiğ süt numunesi analiz edebilen CombiScope FTIR cihazı, IDF 148-2, ISO 13366-2, IDF 141C ve ISO 9622 standartlarına uygun olarak üretildi. Ürünü Delta Instruments Türkiye Distribütörü Sümer Analitik’ten temin edebilirsiniz.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.