Soğuk odalara akıllı izleme

Cantek Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, soğuk hava depoları için geliştirdikleri akıllı izleme sistemiyle sektörde devrim yaratacak yeniliklere imza attıklarını söyledi.

Türkiye soğutma sektörünün lider kuruluşlarından Cantek Soğutma, soğutma makineleri üzerinde araştırmalar yaparak, tasarruflu ve izlenebilen soğuk oda teknolojisi geliştirdi. Soğuk odalar, soğuk oda kapıları ve led sistemleriyle dünya genelinde 10 binden fazla müşteriye ulaşan Cantek, yüzde 25-72 oranında enerji tasarrufu sağlayan, patenti kendisine ait  “Octopush Akıllı Soğutma Makineleri” ile dünya markası olma yolunda ilerliyor.

Akıllı soğutma makineleriyle yüksek tasarruf
Cantek Soğutma Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, geliştirdikleri kontrol ünitelerinin dünyada bir örneğinin olmadığını söyledi. Karaca, akıllı soğutma makinelerinin geçmiş kayıtlarını hafızasında tuttuğunu, ihtiyacı hissedip ona göre çalıştığını, arızaların uzaktan izlenerek servis hizmeti verildiğini anlattı. Bunun Türk mühendislik bilgi ve tecrübesinin bir zaferi olduğuna işaret eden Karaca, Cantek’in söz konusu yeniliklerle sektörde bir devrim gerçekleştirdiğini, üretiminin yüzde 40’ını ihraç ederek Türk ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

Yılda 300 milyon avro tasarruf
Karaca, soğuk depoların Türkiye’de yılda 1 milyar avroluk enerji tükettiğini, yeni nesil akıllı makineler ile ülke ekonomisinde 300 milyon avro tasarruf sağlanacağını ifade etti. Soğuk odaların izlenmemesi durumunda işletmelerin yüksek elektrik faturaları ile karşılaştıklarını belirten Can Hakan Karaca, geliştirdikleri teknoloji sayesinde bu sorunun ortadan kalktığını sözlerine ekledi. Kısa sürede Türkiye’de 100’ü aşkın işletmede akıllı soğutma makineleri kurduklarını kaydeden Karaca, “Cantek, en geç iki sene içinde dünya endüstriyel soğutma sektörüne Akıllı Soğutma Makineleri ile enerjinin nasıl doğru kullanılabileceğini gösterecektir.” dedi.

Türkiye endüstriyel soğutma pazarının yaklaşık yüzde 35’ini elinde tutan Cantek Soğutma, Türkiye’nin en büyük kapalı alanlı fabrikasına sahip. Geniş bir yelpazede üretim yapan Cantek Soğutma, anahtar teslimi et, balık, tavuk, süt ve süt ürünleri işleme ve depolama tesisleri ile meyve ve sebze stoklama tesisleri de kuruyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.