Sağlıklı peynirin sırrı doğru hijyende saklı

Peynirin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini dile getiren Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, peynir tüketimini artırmak için inovatif ürünler geliştirdiklerini söyledi.

Peynir sektörünün önde gelen markalarından Muratbey Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol peynirin sofralardan eksik edilmemesi gereken bir ürün olduğuna dikkat çekerek, peynirin evlerde uygun saklama koşulları içerisinde muhafaza edilerek, yenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye’de peynir tüketiminin arttığını ancak dünya ülkelerine göre oldukça düşük olduğuna da değinen Necmi Erol, “Amerika’da kişi başına peynir tüketimi 16 kg iken bizde bu rakam yaklaşık 5 kg. Şirket olarak bu değerli besinin kullanımını artırmayı sağlamak amacıyla peyniri sevimli hale getirecek inovatif ürünler geliştiriyoruz” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.