Jokey Plastik yeni fabrikasında

Dünyanın en büyük plastik enjeksiyon ambalaj üreticisi Jokey Plastik, Dilovası’ndaki yeni fabrikasında sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Yeni fabrikasını Kocaeli, Dilovası’nda hizmete açan enjeksiyon ambalajda dünya markası Jokey Plastik, sektör temsilcilerinin önde gelen isimlerini buluşturduğu bir tanıtım günü düzenledi. Yeni fabrikanın tanıtımı için düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Jokey Plastik Türkiye Genel Müdürü Hakan Özhuy, sektördeki gelişmeleri ve pazarı değerlendirdi.

13 bini kapalı alan olmak üzere, toplamda 20 bin metrekarelik bir alanda kurulan yeni fabrika ile hem üretim kapasitelerini, hem de istihdamı iki katına çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Özhuy şunları söyledi: “Dünya patentine sahip olduğumuz ‘enjeksiyon sap’ teknolojimizle, müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek ürünleri otomatik robotlarda en hijyenik koşullarda üretiyoruz. Grup olarak 2012 yılında 130 bin ton polipropilen üretimi gerçekleştirdik. Son 20 yılda 10 kat büyüme sağladık. 2012’de Türkiye’de 18 milyon Euro, global olarak ise 425 milyon Euro ciro gerçekleştirdik. 2013’te ise yüzde 10’luk bir büyüme hedefliyoruz”.

Jokey Plastik bugün dünyanın 84 ülkesine satış gerçekleştirdiğini belirten Özhuy, Türkiye’deki fabrikanın Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkas ülkelerinden direkt olarak, Hint Yarım Adası ve Afrika’nın da geliştirilmesinden sorumlu olduğunu ifade etti. Türkiye’nin enjeksiyon ambalajdaki en büyük ihracatçısı olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Özhuy, Türkiye plastik ambalaj sanayinin bölgesinde güçlü bir oyuncu olduğuna dikkat çekti.

Türkiye ve bölgesindeki ülkelere hizmet vermekten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Özhuy, “Biz, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik, özel tasarıma sahip ambalajların kalıp analizi geliştirilmesi ve üretilmesi konularında da hizmet veriyoruz. IML(kalıp içi etiketleme) teknolojisi ile ambalaj gövde ve kapaklarında fotoğraf kalitesinde baskılı ürünler üretiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren dünyanın lider ambalaj üreticilerinden Jokey Plastik’in Almanya, Türkiye, Fransa, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Beyaz Rusya, Mısır, Kanada, Sırbistan ve yatırımı devam eden Rusya fabrikasıyla birlikte toplam 14 fabrikası bulunuyor. Global olarak günde 5 milyon parçadan fazla üretim yapan Jokey Plastik’in Türkiye fabrikası aylık 600 ton polipropilen enjeksiyon ambalaj üretimi gerçekleştiriyor. Grubun toplam üretiminin yüzde 55’i ihraç edilirken, Jokey Türkiye üretiminin yüzde 50’sini ihraç ediyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.