Algida yeni ürünlerle yaza giriyor

Bir rekora imza atarak yeni sezonu 26 yeni ürünle karşılayan Algida, bu yaz “gökten yağan dondurmalarla” pazarı hareketlendirmeye hazırlanıyor.

Dünya genelinde 16,6 milyar litrelik hacimle 160 milyar TL’lik ekonomik bir değeri ifade eden dondurma pazarı, Türkiye’de de son beş yılda 2 kat büyüdü. 2013 yılı itibariyle dondurma pazarı 2 milyar TL’lik büyüklüğü ile Türkiye ekonomisine değer katıyor. Kişi başı dondurma tüketimini 0,3 litreden 4 litrenin üzerine çıkararak, 23 yılda 13 kat artmasına öncülük eden Algida, 2013 yılında %73’e yükselen pazar payı ile yıllardır pazarın lideri. Algida, bu yıl 26 yeni ürünle bir rekora imza atarak, dondurma pazarına yön veren marka konumunu istikrarlı bir şekilde korumaya devam ediyor.

Dondurma pazarına yönelik verileri değerlendiren Unilever Gıda Pazarlama Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, geçen yıl faaliyete başlayan Konya Fabrikası’nın 2014 yılında toplam Algida üretiminin %12’sini karşılamayı hedeflediğini açıkladı. “İlk Dondurma Düştü, Yaz Başlıyor” sloganıyla yola çıkan Algida bu yaz gökten dondurma da yağdıracak. Özel olarak hazırlanmış mini paraşütlerle, 5 şehre havadan dondurma yağdıracak.

Ar-ge merkezi rekor sayıda yeniliğe imza attı

Mustafa Seçkin, 6 milyon TL’lik yatırımla İstanbul’da faaliyete geçen, dünyadaki 6 dondurma üssünden biri olan, 35 ülkenin yönlendirildiği ve markanın rekor sayıda yeniliğe imza atmasına olanak tanıyan Algida Ar-ge merkezi hakkında da şu açıklamalarda bulundu; “İstanbul’u dondurmada Ar-ge çalışmalarının merkezi haline getirmeyi amaçladık. Bu amaç doğrultusunda globalden aldığımız destekle kurduğumuz Ar-ge merkezimizde, hammadde ve formülasyon, işleme ve ambalaj geliştirme alanlarında 40 kişiden oluşan uzman bir kadro ile çalışmalarımıza başladık. Tüketici Laboratuarı, Dondurma Pilot Üretim ve Teknolojik Test Ünitesi’nin yanı sıra modern ofisler ve destekleyici birimlerin yer aldığı merkezimizde, 1 yıllık çalışmalarımız sonucunda 2014’e rekor sayıda yeniliğe imza atarak başladık.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.