Dezenfektan jeneratörü süt işletmelerini kara geçiriyor

Envirolyte Industries International firmasının Türkiye temsilcisi EkoBiyo firması sahibi kimya mühendisi Mennan Kuzanlı ile süt hayvancılığı konusunda reform olarak nitelendirdiği dezenfektan jeneratörü hakkında bir söyleşi yaptık.

Mennan Bey ‘reform’ kelimesi oldukça iddialı, konuyu açar mısınız?

Doğru söylüyorsunuz, iddialıyız, , ancak söyleyeceklerim bittiğinde konunun reformdan da öte önemi olduğunu hemen anlayacaksınız. Süt veren kıymetli sağmal hayvanların içtikleri su, yedikleri silaj, sağım yerleri, yaşadıkları ortam ne kadar hijyenik ise, hayvanların sağlıkları, süt verimleri, süt kalitesi o kadar iyi olur ve o oranda işletmeyi kara geçirir. Bunu sağlamak için işletmeler bütçelerinden oldukça önemli bir meblağı kimyasal ilaç ve dezenfektanlar için harcarlar. İşte bu noktada “Envirolyte Dezenfektan Jeneratörü” yüksek giderleri neredeyse tamamen ortadan kaldıracak niteliği ile reform yaratmaktadır. İş sadece bununla kalmamakta, sektörün baş belası olan Mastisis ve Metrisis başta olmak üzere bakteri, virüs ve mantarların yarattığı bir çok hastalık jeneratörde üretilen dezenfektan Anolit likiti ile önlenmektedir.

Anolit dediniz nedir anolit, içeriği nedir, ne kadara mal edilmektedir?

Envirolyte Dezenfektan Jeneratörü, %100 doğa ile bağdaşabilen, kullananlara zarar vermeyen, korozyona sebep olmayan, her tür bakteri, virüs, spor, mantar, yosun gibi zararlıları süratle imha etme gücüne sahip Nötral-Anolit adlı likit üretir. Envirolyte cihazında üretilen diğer likit olan Katolit ise yağ ve proteinleri çözen işletmelerde temizlik amacıyla kullanılan yüksek kalitede bir temizleyicidir.

Girdi olarak sadece su, tuz ve elektrik kullanılarak elde olunan Anolit in bir tonunun maliyeti sadece 5 Lira’ dır. Evet yanlış anlamadınız Anolitin 2 litresinin maliyeti sadece 1 kuruştur, en ucuz dezenfektanın litre fiyatının yaklaşık 15-25 Lira olduğunu düşündüğünüzde işletmenin ne kadar önemli tasarruf sağlayacağını hemen hesap edebilirsiniz. Şimdiye kadarki referanslarımızın ifadelerine göre satın aldıkları dezenfektan jeneratörü 3-8 ay içinde kendini geri ödemiştir.

Dünyada ve Türkiye’deki uygulamalardan bahseder misiniz?

Envirolyte Dezenfektan Jeneratörü 35 ülkede çeşitli sektörlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Türkiyede ise 1.5 yılı aşkın zamandır çeşitli sektörlere yönelik uygulamalar gerçekleştirdik. Süt haycancılığı işletmelerinde bu yeniliği (Envirolyte Dezenfektan Jeneratörü) kullanan firmalar var mı, derseniz. Başlıcaları arasında; Sütaş Çiftliği – Karacabey (Bursa), Pak Hayvancılık – Silivri (İstanbul), Ertan Tarım – Silivri (Silivri), Ata Sancak – Acıpayam (Denizli), Yonca Tarım – Lüleburgaz (Tekirdağ) olarak sıralanabilir. Ayrıca jeneratörle ilgili yurt dışında çok sayıda bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Ülkemizde ise TÜBİTAK, İstanbul Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’nde bilimsel çalışmalar yapılmaktadır.

Teşekkür ederiz, ekleyeceğiniz bir şey varmı?

Ben de konuya verdiğiniz önem nedeniyle size teşekkür ederim, zaten sektöre vermiş olduğunuz pozitif katkılar sektör mensuplarınca bilinmektedir. Anolit konusunda ilave edecek söylenecek çok şey var tabii, ancak şunu kısaca tekrar vurgulamak istiyorum. Sektörde her firmaya ulaşmak için gayret sarf ediyoruz. Dezenfektan maliyetlerini azaltmak isteyen süt hayvancılığı işletmeleri bizi ararlarsa bilgi paylaşımı sağlamaktan memnuniyet duyarız

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.