ESK’ya kırmızı et piyasasını düzenleme görevi

Et Piyasasının Düzenlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ve Uygulama Tebliği yayımlandı.

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK), et fiyatlarındaki dengenin üretici ve tüketici aleyhine bozulmasını önlemek amacıyla yaptığı alım-satım neticesinde oluşacak fark, 2019 yılı tarımsal destekleme bütçesinden ödenecek.

Et Piyasasının Düzenlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 25 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan kararın uygulama esaslarını belirleyen Et Piyasasının Düzenlenmesi Uygulama Tebliği ise 7 Mayıs’ta Resmi Gazetede yayımlandı.

Et fiyatlarındaki dengenin üretici ve tüketici aleyhine bozulmasını önlemek amacıyla yapılan alımsatımlar neticesinde oluşacak fark, ESK tarafından ödenecek. Karar kapsamında yapılacak ödemeler için en fazla 150 milyon liralık kaynak, Tarım ve Orman Bakanlığının 2019 yılı tarımsal destekleme bütçesinden ayrılacak.

Bakanlık, ödemelerde ihtiyaç duyulacak belgeleri belirlemeye ve değiştirmeye, ödemeye esas kararın yürütülmesine ilişkin diğer düzenlemeleri yapmaya ve uygulama esaslarını belirlemeye yetkili olacak.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.