Et ve Süt Kurumu küçükbaşa el attı

Et ve Süt Kurumu, küçükbaş eti pazarlamak için TÜDKİYEB ile yetiştiricilik sözleşmesi yaptı.

Bugüne kadar büyükbaş hayvancılığı kapsayan sözleşmeli besicilik modeli, 2015 yılında küçükbaş hayvancılık için de uygulanacak. Bu amaçla Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği arasında, sözleşmeli yetiştiricilik protokolü imzalanarak yürürlüğe girdi. İmzalanan Küçükbaş Hayvan Tedarik Protokolü ile yetiştiriciler bağlı bulundukları birlikler üzerinden, ESK ile satış sözleşmesi imzalayacak. Sözleşmeli alımla birlikte, yetiştiricilere fiyat ve pazar garantisi sunulurken, 60 kuruşa kadar ilave alım bedeli ödenecek.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, küçükbaş hayvan pazarlamada yaşanan sıkıntıların aşılması için bu protokolü önemsediklerini belirtti. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan da, damızlık dışı anaç koyun ve keçilerin hak ettiği değerden Et ve Süt Kurumuna pazarlanacak olmasının, yetiştiriciler açısından önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.