Ulusal Süt Konseyi’nden “Süt içiyorum” kampanyası

Ulusal Süt Konseyi’nin başlattığı “Süt İçiyorum” kampanyası beklenen ilgiyi görmedi.

Ulusal Süt Konseyi, süt tüketimini teşvik etmek için “Süt İçiyorum” adlı bir kampanya başlattı. Kampanya için düzenlenen basın toplantısına Konsey Başkanı Sabit Karaca ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Konsey Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, Türkiye’nin süt üretiminde dünyada sekizinci sırada yer almasına rağmen süt tüketiminde sıralamanın oldukça gerisinde olduğunu ifade etti. Nevzat Artık, Türkiye’de süt tüketiminin (içme sütünü kast ederek) kişi başı yıllık 34 kilo olduğunu, bu rakamın Avrupa’da 60 kilo, Amerika kıtasında ise 58 kilo olduğunu kaydetti.

Ulusal Süt Konseyi’nin “Süt İçiyorum” kampanyasına destek veren isimler: Rıdvan Dilmen, Ceyhun Yılmaz, Şahika Ercümen, Abdullah Avcı, Doğukan Manço, Başak Sayan, Seda Demir, Gümeç Alpay Aslan, Yunus Günçe, İpek Şenoğlu, Dilek Yanık ve Tuğba Dural.

Kampanya kapsamında radyolarda yayınlanmak üzere bestelenen ve RTÜK onayı alınan kampanya şarkısı radyo kanallarına gönderildi. “Haydi çocuklar uykuya” alt bandı, “Haydi çocuklar sütümüzü içip uykuya” şeklinde güncellenerek TV kanallarına iletildi.

Konseyden yapılan açıklamada, kampanyanın tanıtımı amacıyla ekran yüzlerine ‘Süt İçiyorum’ logolu kupalar gönderilerek TV programlarında bu kupalarla süt içmeleri rica edileceği bildirildi. Kampanya için suticiyorum. com internet sitesi ve @suticiyorum adıya sosyal medya hesapları açıldı. Ancak başarısız planlama ve iletişim nedeniyle kampanya kamuoyundan beklediği ilgiyi göremedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.