Koyun ve keçiler sigorta kapsamında

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, küçükbaş hayvanların da teminat kapsamına alındığının müjdesini verdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, 2011 yılında Hayvan Hayat Sigortalarında süt sığırlarına ilave olarak erkek besi sığırlarının yanı sıra, küçükbaş hayvanların da sigorta kapsamına alındığını açıkladı. Kadak, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne entegre edilmiş, Türkvet’e kayıtlı damızlık koyun, keçi ile damızlık koç ve tekelerin de Tarım Sigortaları Havuzu tarafından teminat altına alınacağını belirterek, amaç ve hedeflerini tamamen üreticinin mağduriyetlerini gidermek olduğunu ifade etti.

Hayvan sigortasında en büyük pay süt sığırcılığının
Bitkisel ürün sigortalarında 2010 yılı hasar ödemelerinde en büyük payın yüzde 58’lik oranla ‘dolu’ hasarı olduğuna dikkati çeken Kadak, sırasıyla, don, fırtına, sel-su baskını, yangın gibi hasarların takip ettiğini, en çok hasar ödemesi yapılan ürünlerin; sırasıyla üzüm, buğday, fındık, elma, arpa ve kayısı olduğunu bildirdi. Çiftlik hayvanları sigortaları ile ilgili hasar ödemelerinde ise en büyük payın, süt sığırlarında çeşitli nedenlerle hayvanın kaybı veya mecburi kesime sevki ile yavru ölümlerinden oluştuğunu belirtti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.