Organize tarım bölgeleri kurulmalı

UYMSİB Başkanı Dr. Salih Çalı, organize tarım bölgelerinin tarımda verimsizlik sorununu ortadan kaldıracağını söyledi.

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Dr. Salih Çalı, tarım sektöründe arazi yapısındaki dağınıklık ve verim düşüklüğü sorununa çare olabilecek öneri getirdi. Çalı, OSB’lerin sanayiye katkısına işaret ederek, “tarım sektörü için de organize tarım bölgeleri kurulsun” dedi. Organize tarım bölgeleri (OTB) ile ilgili çeşitli plan ve görüşlerin olduğuna işaret eden Salih Çalı, bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadığını vurguladı.

Yüzde 50 daha fazla ihracat

“OTB’ler tarımda üretim maliyetlerinin düşürülmesine de kesin çözüm olacaktır” diyen Salih Çalı, şöyle konuştu: “Sektörde uluslararası pazarda rekabet etmenin yolu, yeteri kadar kaliteli ve düşük maliyetli üretimden geçiyor. OTB’lerin hayata geçirilmesi demek yüzde 50 daha fazla ihracat ve yüzde 20-30 daha ucuza tarım ürünlerini üretmek ve tüketmek anlamına geliyor. Tarım ürünleri ihracatı, net ihracat olduğu için cari
açığın düşürülmesinde doğrudan olumlu etki etmektedir.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.