İlk bin günde bebek beslenmesi

İlk bin gündeki anne ve bebek beslenmesinin önemi Ankara’da düzenlenen “2. Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 Gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi Kongresi’nde masaya yatırıldı.

Ankara JW Marriott Hotel’de 27-29 Mart’ta “2. Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 Gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi Kongresi’ düzenlendi. Kongre’nin açılış konuşmasında gebelik dönemi ile iki yaşına kadar geçen süreyi kapsayan ‘ilk 1000 gün’deki beslenmenin önemine değinen Kongre Başkanı Doç. Dr. Ferit Saraçoğlu, Türkiye’de tüm sosyoekonomik ve kültürel değişimlere rağmen doğru ve yeterli beslenmeyle ilgili sorunlar olduğuna dikkat çekti.

Özellikle artan kronik hastalıkların topluma getirdiği yükler dikkate alındığında bu durumun sağlık harcamalarında çok büyük bir kaynak israfına neden olduğunu söyleyen Saraçoğlu, “Yeterli ve gerekli besinleri alamama nedeniyle ortaya çıkan eksik beslenme bir yetişkinin gelirinde en az yüzde 20 ile yüzde 46 arasında bir azalmaya, ülke Gayri Safi Milli Hasılası’nda en az yüzde 2 ile yüzde 3’lük kayıp yaratmaktadır” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.