‘İkinci 500 Büyük’ listesinde 7 süt firması

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 7 süt firması yer aldı.

Ekici Peynir, üretimden satışların değerlendirildiği Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 89’uncu sıraya yükseldi. Ekici Peynir’in Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesindeki yükselişinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Ekici Peynir Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekici; ‘1950’li yıllarda rahmetli babamız Şahabettin Ekici’nin küçük bir mandırada başlattığı peynircilikle Ekici Peynir yolculuğuna başladı.

Bugün Türkiye genelinde dağıtım yapan, hatta yenilikçi ürünlerimizle Türkiye’de peynir sektöründe etkili bir şirket haline geldik. 2013 yılı ciro hedefimiz 196 milyon TL. Sene sonuna kadar hedefimize ulaşmayı planlıyoruz. 2012 yılında, 2011 yılına göre %25 büyüme elde ettik. 2013 sonunda ise yine %25 büyüme bekliyoruz.

Yatırım yılı ilan ettiğimiz 2013 yılında gerek kapasite gerekse de teknoloji yatırımlarımızın tamamı 20 milyon doları buldu. Önümüzdeki dönemde de yatırımlarımız devam edecek. İSO’nun ikinci 500 listesinde bir önceki yıla göre 75 basamak yükselerek 89. olduğumuz sıralamada öncelikli hedefimiz Türkiye’de ilk 500 şirket arasında yer almak ve en önemlisi de bu başarıyı sürdürülebilir kılmak istiyoruz.’ dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.