Okul Sütü Mart’a kaldı

Geçen dönem büyük umutlarla başlayan okul sütü programı kapsamında sadece 25 gün süt dağıtılmıştı. Bu yıl ise 2012 bütçesinden kaynak ayrılmadığı için program henüz başlatılamadı. Bahar aylarında başlaması planlanan okul sütü programı kapsamında devlet okullarının yanı sıra özel okullarda da haftanın üç günü UHT süt dağıtılacak.

İzmir’de ise Bergama ve Dikili Belediyeleri Tire Süt Kooperatifi ile işbirliği yaparak okullarda süt dağıtımına başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu dönem farklı bir projeyi hayata geçirerek 0-5 yaş grubu çocuklara yönelik “süt kuzusu” kampanyası başlattı.

Gündem Dosyası Konu Başlıkları:

Süt yerine ayran verilebilir mi?

Okul sütü programına yoğurt ve peynir eklensin

Okul sütü haftada üç güne düşürüldü

İhale süreci 2-3 aya ancak tamamlanır

130 milyon lira bütçe ayrılacak

İzmir’de 200 bin çocuk sütsüz kaldı

Eğitim dönemi boyunca verilmeli

Programı süt arzına bağlamak yanlış

Üreticide düş kırıklığı

İzmir Büyükşehir’den ‘okul öncesi sütü’

Bergama’da okul sütüne devam

Dikili Belediyesi okul sütüne başladı

Ayrıntılar Süt Dünyası Sayı 40’da…

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.