Güloğlu Plastik ambalajda hızlı büyüyor

Her geçen yıl kalitesini ve yatırımlarını artırarak müşterilerine hizmet veren Güloğlu Plastik; kaliteli üretim, başarılı ar-ge ve doğru pazarlama teknikleriyle ambalaj sektöründe hızla büyüyor.

Güloğlu Plastik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle iki yılda bir açıklanan “En Hızlı Büyüyen 100 Şirket” içerisinde yer aldı. Firma adına ödülü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülçin Güloğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan (30 Ekim-1Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenen İzmir İktisat Kongresi’nde) aldı.

Güloğlu Plastik, Allworld tarafından hazırlanarak açıklanan Arabia 500 raporunda; Arap ülkeleri, Pakistan ve Türkiye’nin satış gelirlerinde en hızlı artış sağlayan şirketleri arasında de yerini aldı. Gelirlerini en hızlı arttıran şirketlerinin sıralandığı listede, Türk ambalaj sektörünün önemli firmalarından Pan-Pen Güloğlu Plastik, genel değerlendirmede 6’ncı sırayı elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı.

1975 yılında kurulan firma, 1996 yılında tamamen plastik sektörüne geçerek Güloğlu Plastik adını aldı. Pan-Pen markasıyla Türkiye de bir ilke imza atan Güloğlu Plastik hazır panjur&pencere imalatı da yapmaktadır. 2004 yılında Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekarelik alanda kurulan yeni fabrika ile ambalaj sektörüne de yönelen firma, çok geçmeden plastik kasa imalatında da adını duyurmuş, Türkiye’nin önde gelen ambalaj sanayicilerinden olmayı başarmıştır. 2010 yılında temelini attığı 5 bin metrekarelik üçüncü fabrikasıyla kapasitesini 16 bin 500 metrekareye çıkardı.

Ambalaj ve inşaat yan sanayi ürünleri üreten firma, süt endüstrisine yönelik de başta yoğurt olmak üzere çeşitli süt ürünleri taşıma kasaları üretiyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.