Giresun’da süt hayvancılığı desteklenecek

Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Ziraat Bankası arasında, birlik üyelerinin yüksek süt verimli hayvanları temin etmesi amacıyla protokol imzalandı.

Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden yapılan açıklamada, mevcut hayvan sayısını artırmak isteyen, süt verimi yüksek hayvan almak isteyen veya süt hayvancılığına yeni başlayacak olan çiftçilerin yatırıma yönelik her türlü ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla proje hazırlandığı belirtildi. Projeye finansman sağlanması amacıyla Ziraat Bankası ile protokol imzalandığı kaydedilen açıklamaya göre çiftçiler ilk yılı ödemesiz olmak üzere 7 yıl vadeli ve sıfır faizli kredi kullanabilecek. Kredi karşılığında birlik tarafından süt sağım makinesi, süt soğutma tankı ve safkan süt hayvanı temin edilerek, çiftçilere sütlerinin pazarlanması garantisi de verilecek. Böylelikle üretim miktarının artması, dolayısıyla da çiftiçilerin gelir düzeyinin yükselmesi hedefleniyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.