Türkiye’nin ilk canlı hayvan fuarı

Türkiye’nin İlk Canlı Hayvan Fuarı Anadolu EXPO Canlı Süt ve Besi Hayvanları Çiftlik Ekipmanları Fuarı İzmir’de yapıldı

22-25 Mayıs tarihlerinde İzmir Ülkü Yarış Pistinde gerçekleşen fuar, yetiştirici ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Türkiye’de ilk kez düzenlenen, Anadolu Expo Canlı Süt ve Besi Hayvanları Fuarı’nın açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Amerika’nın Teksas eyaletinde görüp hayran olduğu canlı hayvan fuarının benzerini İzmir’de görmekten gurur duyduğunu dile getirdi. Türkiye’de hayvancılığın son yıllardaki gelişimine dikkat çeken Mirmahmutoğulları, yapılan bu organizasyonların değişimin ve gelişimin göstergesi olduğunu söyledi.

Ulusal Damızlık Sığır Yarışması’nın da yapıldığı fuarda Holstein tipi 92 inek yarıştı. Bayındırlı Ramiz Türkbay’ın Karbeyaz isimli ineğinin birinci olduğu yarışmada dereceye giren inek sahiplerine cumhuriyet altını ve şampiyonluk kupaları verildi. Et ve Süt Kurumu da dereceye giren inek sahiplerini birer limuzin buzağı ile ödüllendirdi. Şampiyon Kuzular Yarışmasında da sakız koç ve sakız koyunu kategorisinde Mehmet Avukan, saanen teke ve keçi kategorisinde Mustafa Farabi Seyran adlı yetiştiriciler ikişer birincilik elde etti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.