Türkiye’nin en büyük hayvancılık fuarında süt teknolojileri özel bölümü

Türkiye’nin en büyük hayvancılık fuarı AGROEXPO, 13. kez Avrupa’nın en iyilerini İzmir’de ağırlamaya hazırlanıyor.

Orion Fuarcılık’ın 1-4 Şubat 2018 tarihleri arasında İzmir’de düzenleyeceği Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı AGROEXPO, 13. kez Avrupa’nın en iyilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Endüstri 4.0 ile birlikte gelen akıllı tarım ve hayvancılık teknolojilerini kapsayan Tarım 4.0, Türkiye tarım sektörüne en doğru şekilde tanıtılması amacıyla fuarın ana teması “Tarım 4.0” olarak belirlendi.

Fuar kapsamında 2018 yılında ilk kez “Süt ve Et Teknolojileri Özel Bölümü” ile süt ve et sektörlerine yönelik; kesim, işleme, dolum, soğutma, depolama, lojistik ve ambalaj çözümleri sergilenecek.

Süt ve et teknolojileri ile ambalaj çözümlerinin sergileneceği özel bölüm, sektöre yönelik son gelişmelerin, kaliteli ürünlerin ve çözüm önerilerinin sergilendiği bir platform niteliği taşıyacak. Süt ve Et Teknolojileri Özel Bölümünde Türkiye’de üretilen tüm peynir çeşitleri, tüketicinin beğenisine sunulacak. Türkiye’nin en kapsamlı canlı hayvan sergisinin kurulacağı fuarda yapılacak etkinlikler kapsamında “Ağır Abiler Yarışıyor” adıyla seçkin çiftliklerden özenle seçilen boğalar yarışacak ve en ağır boğaya ödül verilecek. Ayrıca fuarda boğa ırk tanıtımları, koyun, keçi güzellik yarışması, yoğurt yeme yarışması, kadın çiftçilere yönelik süt sağım yarışmaları ve daha birçok etkinlik ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

2017 yılında 90 bin metrekare alanda düzenlenen fuar 2018 yılında 110 bin metrekare alanda gerçekleşecek. 850 firmanın katılacağı fuarı 60 ülkeden 285 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.