Chobani dünyayı değiştiriyor

ABD merkezli Fortune Dergisi, Dünyayı Değiştiren Şirketler listesinde Hamdi Ulukaya’nın sahibi olduğu Chobani’ye 44. sırada yer verdi.

Dünyanın en önemli sorunlarına getirdikleri çözümlerle ölçülebilir bir etki yaratan şirketlerin sıralandığı listede, Chobani’nin yanı sıra Apple, IBM, Ikea, Airbnb ve Vodafone gibi dev markalar bulunuyor.

Dergi, Chobani’nin listede dünyanın dört bir yanından dev markalarla birlikte yer alma gerekçesini “Hızla yükselen gıda şirketi kazancını ABD’ye yerleşen mültecilerle paylaşıyor” açıklamasıyla özetliyor. Fortune, gerekçesinde Chobani ve şirketin CEO’su Hamdi Ulukaya’nın, göçmenlik meselesinin “el yakmaya” devam ettiği bir dönemde mültecilerin ve göçmenlerin ABD’de hayata entegre olmalarına yardım etme gayretlerini iki katına çıkardıklarını vurguluyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.