Ziraat mühendisleri hükümete tepkili

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Dr. Erhan Tuncer, hükümetin tarım destekleme politikalarına yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Yaptığı yazılı açıklamada tarım politikasını ve destekleme kararlarını sert bir dille eleştiren Tuncer, “siyasi iktidar tarımda üretimi teşvik etmek yerine açığı et, yağ, hububat, vb. ithalatı ile giderme kolaycılığına kaçmakta; yıllık büyümesi yüzde yarımın bile altına düşmüş olan tarımı, merkezi bütçeden faizin onda biri kadar bile desteklememektedir. İktidar, bu yıl yani 2011 için bütçeyi 312 milyar TL‘ye çıkarırken tarımsal destekleri 6 milyar TL‘de tutmuştur. Bu tutarın tarımda üretimi teşvik etmeyeceği açıktır” dedi.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.