Süt ürünleri ve hayvancılık teknolojileri Agroexpo fuarında

2017 yılında 700’ün üzerinde katılımcı firma ve 248 bin ziyaretçi ağırlayan AgroExpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 1-4 Şubat 2018 tarihleri arasında Türk tarımını dünya tarımı ile bir kez daha buluşturmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın dördüncü en büyük tarım fuarı Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, tüm dünyada hızla gelişen süt ve et sektörlerine yönelik; kesim, işleme, dolum, soğutma, depolama, lojistik ve ambalaj konularına yenilikçi çözümler üreten firmaları ve nitelikli ziyaretçileri 2018 yılında ilk kez ‘Süt, Et ve Teknolojileri Özel Bölümü’nde buluşturmaya hazırlanıyor.

Akıllı tarım teknolojilerini kapsayan Tarım 4.0’ın, Türkiye tarım sektörüne en hızlı ve en doğru şekilde tanıtılması amacıyla ana tema olarak işleneceği fuar kapsamında, yurt içinden ve yurt dışından birçok önemli kuruluşla işbirliği yapılarak konunun uzman isimleriyle beraber modern ve bilimsel teknikler tanıtılacak. Türkiye’nin peynirleri sergilenecek Fuarda Süt, Et ve Teknolojileri Özel Bölümü’nde süt ve et ürünleri ile teknolojileri (ambalaj ve işleme ekipmanları) sergilenecek. Aynı zamanda peynir üreticilerini de bir araya getirmeyi hedefleyen fuarda, Türkiye’de üretilen tüm peynir çeşitleri ile birlikte Türkiye’nin yörelerinden getirilecek geleneksel süt ürünleri tanıtılacak.

Süt ve Et Zirvesi düzenlenecek Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda bu yıl ilk kez açılacak olan Süt, Et ve Teknolojileri Özel Holü kapsamında başta Tarım Bakanlığı olmak üzere, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçılar Birliği ve SETBİR’in destekleriyle Süt ve Et Zirveleri düzenlenecek. Fuarın ilk günü 1 Şubat 2018’de Et Zirvesi, 2. günü olan 2 Şubat Cuma günü ise Süt Zirvesi gerçekleşecek. Zirvede sektörün belirleyicilerinin ve akademisyenlerin rol alacağı çalıştaylar, süt ve et ile ilgili doğru bilinen yanlışlara ışık tutacak mini paneller, peynir tadım etkinlikleri, coğrafi işaretli peynirler sergisi, ünlü isimlerin yer alacağı Et Showlar, rekor denemeleri gibi birçok etkinlik, katılımcı ve ziyaretçilerle buluşacak.

Fuarda katılımcı 850 firmanın 60 ülkeden 285 bin ziyaretçi ile buluşması öngörülüyor. Ayrıca ziyaretçi organizasyonları ile Türkiye’nin bütün bölgelerinden ve yurtdışından üreticilerin ve sektör temsilcilerinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.