Eker’e ‘tanınmış marka’ tescili

Süt sektörünün öncü markalarından Eker, ‘Tanınmış Marka’ olarak tescillendi.

Türk Patent Enstitüsü tarafından Eker’e verilen ‘Tanımış Marka’ tescilinin, markalarına en önemli katkısının, prestij olduğunu belirten Eker Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker, konuyla ilgili şunları dile getirdi:

“Bu tescil, sadece orijinal marka özelliği taşıyan, ürünlerde ve hizmet anlayışlarında kalite standardının sağlandığı, tüketici tarafından bilinir olduğunu kanıtlamış olan markalara verilmektedir. Bu yüzden bizim için bir prestijdir. Diğer önemli getirisi de Türk Patent Enstitüsü’nün Eker markasını, tescil başvurularında ‘Tanınmış Marka’ önceliği olarak korumasıdır. Bu nedenle markamızın resmi bir kurum tarafından “Tanınmış Marka” statüsünde görülüp belgelendirilmesinden dolayı gurur duyuyoruz.”

Yüzden fazla ürün çeşidiyle tüketicisine ulaşan Eker Süt Ürünleri A.Ş. stratejik ürünü ayranda yerinde satış noktalarında pazar ikincisi. Türkiye’de ilk litrelik ayranı üreten Eker, geleneksel sütlü tatlıların da market raflarına girmesini sağladı.

‘Tanınmış Marka’ tesciliyle sektördeki itibarını pekiştiren Eker Süt Ürünleri, 1977’de Altan ve Yusuf Eker ile Aykut Kutay tarafından Bursa’da Eker Çiftliği içindeki küçük bir imalathanede yoğurt ve ayran üretimi yapmak amacıyla kuruldu.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.