Kadın Çiftçi Eğitimleri Çalıştayı

Kırsal Alanda Kadın Çalışmalarının Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Bölgesel Ortak Akıl Çalıştayı, 23 Eylül’de Samsun’da yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı “Kırsal Alanda Kadın Çalışmalarının Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Programı” kapsamında, Samsun ‘da Ortak Akıl Toplantısı düzenledi. Çalşıtaya, Karadeniz Bölgesindeki 16 ilin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürleri ve kırsalda kadın konusunda çalışan teknik personel katıldı.

Samsun Tarım İl Müdürü Kadir Güven, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2010-2014 yılları arasında tarım, ev ekonomisi ve beslenme konularında 12 bin 265 kadın çiftçiye eğitim verildiğini söyledi. Güven ayrıca, Anne Çocuk Eğitim Vakfı işbirliği ile “Dere Tepe Eğitim Kadın Destek Programı” kapsamında, 35 teknik personele eğitici eğitimi verildiğini kaydetti. Bu program kapsamında 410 kadın çiftçiye eğitim verildiğini anlatan Güven, geçen yıl Samsun Valiliğince, Kırsal Alanda Kadına Yönelik Farkındalığın Artırılması Projesi ile Samsun’da 7 ilçede yaklaşık bin 600 kadın çiftçinin eğitildiğini belirtti.

Kadın çiftçi eğitimlerinde yeni yaklaşımlar

Çalıştayda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayın ve Yayımlar Dairesi Kırsal Alanda Kadın Çalışmaları Koordinatörü Nimet Kaleli de bir konuşma yaparak, kadın çalışmalarındaki yeni yaklaşımı ve düzenlemeleri anlattı. Ortak akıl toplantıları ile kırsalda kadın çalışmalarına yeni dinamikler kazandırılacağını söyleyen Kaleli, ulusal eylem planının ardından kadın çalışmalarındaki yeni yaklaşım ve düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Aynı çalışma grubundan uzman Şerife Tuna da, Bakanlığın kadın çiftçilerle ilgili çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. Çalıştayda, kırsal alanda kadına yönelik çalışmaların somut çıktıları belirlenerek yürütülen tarımsal üretim, ev ekonomisi ve proje eğitimlerinde karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı. Çalıştay sonunda, geleceğe yönelik planlar, görüşler ve öneriler ortaya konularak raporlanan toplantı çıktılarının yayımlanarak, ilgililerin kullanımına sunulması kararlaştırıldı.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.