Ambalajda gıda güvenliği tartışıldı

Kendi alanlarında öncü kuruluşlar olan Henkel ve Siegwerk, Ambalajda Gıda Güvenliği Sempozyumu gerçekleştirdi.

Gıdayla temas mevzuatı, yalnızca insan sağlığı için güvenli gıdaların piyasaya sürülmesine izin veriyor. Bu nedenle gıda güvenliği ve güvenli gıda ambalajına ilişkin maksimum standartları sağlayan yeni ve sürdürülebilir ambalaj çözümlerine olan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor.

Yapıştırıcı, sızdırmazlık ve fonksiyonel kaplamalar için lider çözüm tedarikçisi Henkel ve ambalaj mürekkepleri alanında lider kuruluşlardan Siegwerk, bu konuya dikkat çekmek üzere ortaklaşa önemli bir sempozyuma imza attı. Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de gerçekleştirilen Gıda Güvenliği Sempozyumu’na her iki kuruluşun önde gelen yetkililerinin yanı sıra uzmanlar ve sektör temsilcileri katıldı.

Gıda sektöründe kullanılan yapıştırıcı ve mürekkep uygulamaları, kahvaltılık gıdalardan donmuş gıda ambalajlarına, yoğurt, peynir, kuruyemiş, bisküvi, patates cipsi paketlerine kadar hemen her üründe karşımıza çıkıyor. Henkel ve Siegwerk, ürünlerinin gıda güvenliğine uygun olması için yoğun çaba sarf ederken, sektörü de bilinçlendirmek adına faaliyetlerde bulunuyor.

Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, gıda güvenliği ve kalitesini artıran gıda ambalajı çözümleri için küresel müşteri merkezinde (imalatçılar, marka sahipleri) yüksek performanslı yapıştırıcı çözümleri sunuyor. Buna ek olarak firma, ürün geliştirmede analitik testlerden teknik servislere ve toksikoloji değerlendirmelerine kadar kapsayıcı destekler sunuyor.

1876 yılında kurulan Henkel dünya çapında çamaşır ve ev bakımı, güzellikbakım ve yapıştırıcı teknolojileri olmak üzere üç iş biriminde lider markalar ve teknolojilerle faaliyet gösteriyor. 1830 yılında kurulan Siegwerk ise baskı mürekkepleri konusunda alanında lider bir kuruluş olarak öne çıkıyor.

Henkel ve Siegwerk’in düzenlediği “Ambalajlı Gıda Güvenliği Günü” organizasyonunda, bu iki firmanın temsilcilerinin yanı sıra Nestle ve Ülker gibi önemli sektör temsilcileri de gıda güvenliği konusunda kurumsal tutumlarını ortaya koydu.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.