Erzurum’da süt günü şöleni

21 Mayıs Dünya Süt Günü, Erzurum’da renkli görüntülere sahne oldu. Kazanlarla kaynatılan süt vatandaşa dağıtılırken, kızlar yöresel kıyafetlerle süt sağdı.

21 Mayıs Dünya Süt Günü Erzurum’da bayram havasında kutladı. Büyükşehir Belediyesi ve Erpalan A.Ş. işbirliğiyle organize edilen ‘Süt Günü şenliklerinde vatandaşlar sıcak süt içebilmek için birbirleriyle yarıştılar. Kutlama programında, Bindallı adı verilen yöresel kıyafetlerle süt sağmaya çalışan kızlar ilgi odağı oldu. Buzağıların biberonla beslenmesini cep telefonlarıyla görüntülemeye çalışan Erzurumlular, daha sonra kaynatılan taze sütten içebilmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

21 Mayıs Dünya Süt Günü’nde, süt tüketimini teşvik etmek amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, “İnsanoğlu dünyaya gelir gelmez önce oksijenle, ardından sütle tanışıyor. Süt işte bu yüzden önemli bir besin kaynağı” dedi. Yağan yağmura aldırış etmeden sıcak süt kuyruğuna giren vatandaşlara bardak bardak süt ikram edilirken 22 Mayıs Pazar günü ise halka yoğurt ve ayran dağıtıldı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.