ESK’dan ikinci süt tozu ihalesi

Et ve Süt Kurumu, ürettirdiği yağsız süt tozunun satışı için ikinci ihaleyi 18 Ağustos 2016’da yapacak.

Et ve Süt Kurumu, üretici örgütleri aracılığıyla piyasadan arz fazlası sütü toplayarak yağsız süt tozuna dönüştürüyor. Çiğ süt piyasasında müdahale alımları yapan kurum, üretilen süt tozunu da ihale ile satışa çıkarıyor.

Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan duyuruya göre; Denizli’de 2 bin 535 ton, Adana’da 613 ton, Sakarya’da bin 598, Sincan’da 2 bin 173 ton olmak üere toplam 6 bin 919 ton yağsız süt tozu ihale ile satılacak. İhale için son teklif verme tarihi 18 Ağustos 2016 saat 10.30 olarak belirtildi.

10 Haziran’da yapılan ilk ihalede Denizli’de bin 745 ton, Mersin’de 379 ton, Balıkesir’de 578 ton ve Konya’da 511 ton olmak üzere toplam 3 bin 213 ton yağsız süt tozu satışa çıkarılmıştı. Son ihale ile 10 bin ton süt tozunun satışı gerçekleşmiş olacak.

İhale koşulları

Süt tozu için en yüksek teklifler belirlendikten ve kayda alındıktan sonra satış sona erecek. Teklif edilen fiyatın firma üzerinde kalması halinde, mal bedeli firmaya yapılan tebligatın Firma tarafından alınmasından sonra 10 gün içerisinde banka hesap numaralarına yatırılacak.

Yağsız süt tozu, Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliğine uygun 25 kilogramlık içte polietilen torba dışta 3 katlı Kraft poşetler halinde ambalajlanmış paletli olarak muhafaza ediliyor. Firma talep etmesi halinde satışı yapılacak yağsız süt tozuna ait analiz raporları verilebilece ya da numune alabilecek.

Çiğ Sütün Değerlendirilmesine Yönelik Destekleme Uygulama Esasları Tebliği kapsamında, yağsız süt tozlarının satışı ihracatçı firmalara gerçekleştirilecek. Süt tozunu alıp ihraç eden firmalara ton başına 4 bin 500 lira destek sağlanıyor.

Et ve Süt Kurumu ilk süt tozu ihalesini 10 Haziran’da yapmıştı.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.