Dünya Süt Günü kutlandı

Dünya Sütçülük Federasyonu IDF’in 1956 yılında aldığı kararla 21 Mayıs tüm dünyada Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl 21 Mayıs Dünya Süt Günü ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İşte 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nde ülkemizden başlıca kutlama haberleri…
Balıkesir’de Süt Konvoyu
Türkiye’nin en çok süt üretilen illerinden Balıkesir’de, 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nde süt konvoyu oluşturuldu. Balıkesir Valiliği öncülüğünde Tarım İl Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinliğe Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Manda Üreticileri Birliği ve Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği destek verdi. “Süt Kervanı”, Balıkesirliler tarafından ilgi gördü. Çarşı merkezde konvoy halinde gezen süt kervanındaki firmalara ait araçlardan yollardaki vatandaşlara süt verildi. Kervandaki araçlar Atatürk Parkının önüne konuşlandırılırken, ücretsiz dağıtım yapan firmalara vatandaşlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Etkinliklte 16 bin bardak süt dağıtıldı.

Bursa’da okullarda süt dağıtılacak
Dünya Süt Günü Bursa Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Tarım İl Müdürlüğü tarafından Rüftü Bağnış İlköğretim Okulu Öğrencilerinin de katıldığı programa, Vali Şahabettin Harput ve Tarım İl Müdürü Kasım Piral ile İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar katıldı. Okullarda süt dağıtımının planlandığını belirten Harput, “Sürekli olarak süt içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde süt kampanyası için çalışma başlatacağız” dedi. Sütün önemine dikkat çekmekk için süt içen Vali Harput ve protokol üyeleri, şenliğe katılan çocuklara hediyeler verdi.

Ankara’daki etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi
Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Sıhhiye’deki Abdi İpekçi Parkı’nda bir etkinlik düzenledi. Ankaralılara ücretsiz süt dağıtılan etkinlik özellikle çocukların büyük ilgisini çekti. Çocuklar, etkinliğin maskotu olan sevimli buzağıya ellerindeki süt bidonundan süt içirdiler. Minik buzağı ise elinde süt bidonu bulunan çocukların peşinden ayrılmadı. Etkinlik sırasında Abdi İpekçi parkında vatandaşların arasında koşturan buzağı çocukların eğlencesi oldu.

Kocaeli’nde 10 ton süt dağıtıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, İl Tarım Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü (Toplum Polisi) ve Hamle Derneği işbirliğiyle Dünya Süt Günü kutlamalarında 10 ton süt dağıtıldı.Dünya Süt Günü nedeniyle Doğu Kışla Parkı, Sabri Yalım Parkı ve Kozluk, Serdar, Terzibayırı, Tavşantepe Kireçocakları gibi mahallelerde çocuklara İl Tarım Müdürlüğü tarafından temin edilen 1 litrelik paket sütler dağıtıldı.

Mersin’de süt çadırı kuruldu
Mersin’in Tarsus İlçesinde Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlara ücretsiz süt ve ayran dağıtıldı. Cumhuriyet Alanı’nda kurulan çadırda bir konuşma yapan Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yılmaz Karabulut, “Süt yeteri kadar tüketildiği zaman üreteci kazanacak, ülke ekonomisi büyüyecek, sağlıklı nesiller yetişecek ve böylece mutlu bir birey oluşacaktır. Herkese günde en az iki bardak süt içme alışkanlığı kazandırmalıyız, bu nedenle 21 Mayıs Dünya Süt gününüde süt dağıtımı yapmaktayız.” dedi. Gün boyu süren etkinlikte toplam 5 bin kutu süt ve ayran dağıtıldı.

Denizli’de 5 bin paket süt dağıtıldı
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından “21 Mayıs Dünya Süt Günü” dolayısıyla 5 bin paket süt dağıtıldı. Bayramyeri Meydanı’nda stant kuran birlik yöneticileri, Denizli İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever’in de katılımıyla düzenlenen etkinlikle vatandaşlara süt tüketiminin yararları konusunda bilgiler vererek, 5 bin paket süt dağıttı. Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever de süt dağıtımına katılan ve kampanyayı düzenleyen Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne teşekkür etti.

Çorum’da halaylarla süt dağıtıldı
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği merkez ve ilçelerde Dünya Süt Günü kapsamında 10 bin ücretsiz süt dağıttı. Saat Kulesi önünde yapılan dağıtımda birlik üyeleri etkinliğe ilgiyi artırmak için davul zurna eşliğinde halay çekti. Çorum merkezin yanısıra Alaca, Sungurlu, Mecitözü, Osmancık, Bayat ve İskilip ilçelerinde yapılan faaliyetlerle birlikte halka toplam 10 bin kutu ücretsiz süt dağıtıldı.

Osmaniye’de süt ve ayran dağıtıldı
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Kadirli Süt Üreticileri Birliği tarafından “21 Mayıs Dünya Süt Günü” dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz süt ve ayran dağıtıldı. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Çamlı Kahvede sütün beslenmedeki önemini anlatmak ve tüketimini artırmayı teşvik etmek amacıyla yapılan süt ve ayran dağıtımı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Birlik Başkanı Süleyman Örtlek, sütün gelişme çağında olan çocuklar için içermiş olduğu besin maddeleri nedeniyle vazgeçilmez bir gıda olduğunu söyledi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.