Eker’den light sütlü tatlılar

Eker Süt, sağlığına özen gösteren ve daima formda kalmak isteyen tatlıseverler için pratik ve leziz bir alternatif sunuyor; light sütlü tatlı. 150 gramlık ambalajı ile üretilen Eker light sütlü tatlıların raf ömrü 28 gün. Kaşığı üzerinde bulunan ambalajı ile pratiklik sağlayan ve lezzeti ile de vazgeçilmeziniz olmaya aday Eker light sütlü tatlıların tavsiye edilen perakende fiyatı ise 1.90 lira.

Supangle ve keşkül olmak üzere iki çeşidi bulunan Eker light ürünlerinde, tatlılık derecesi aynı kalmak şartıyla glisemik indeks (gıdaların kan şekerini yükseltme hızı) değeri sofra şekerine göre çok düşük olan meyve şekeri olarak adlandırılan fruktoz kullanılıyor. Bu yöntemle de vücuda daha az şeker dolayısıyla daha az kalori alınması sağlanıyor.

Eker Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker, tatlandırıcı olarak kullanılan fruktozun tatlılık derecesinin çay şekerinden (sükroz) 1,73 kat daha yüksek olduğunu, diyabetikler için uygun olduğunu ve nem çekme özelliğinin diğer şekerlerden daha hızlı olduğunu söyledi. Eker, “Tüm ürünlerimizde olduğu gibi light sütlü tatlılarımızı da Eker lezzeti, kalitesi ve güvencesi ile sunuyoruz.” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.