Ektam İngiltere’de süt dolum tesisi kuruyor

İngiliz süt devi Tomlinson’s Dairy dolum makinalarında çözüm ortağı olarak Ektam Makina’yı seçti.

Dolum hatları üreticisi Ektam Makina adını Avrupa’da da duyurmaya başladı. Hollanda’da Özgazi için komple ayran dolum hattını başarı ile devreye alan Ektam şimdi de İngiltere’deki Tomlinson’s Dairy için saatte 34 ton süt dolumu yapabilecek kapasitede FlowMatic serisi iki dolum hattı kuruyor.

Ektam’ın ürettiği FlowMatic serisi dolum makinesi “Temassız Dolum Tekniği” ile şişe ventile değmeden hijyenik dolum yapıyor. FlowMatic Serisi Elektronik Dolum ve Kapatma Makineleri tek bir makinede PET/ HDPE ve cam ambalajlara uygun farklı tip kapaklarla, uluslararası gıda kalite normlarına göre çalışıyor.

Ar-Ge çalışmaları ile hijyen ve ürün kalitesini en üst düzeyde sağlamayı hedefleyen Ektam, geliştirdiği ‘Elektromanyetik Hacimsel Ölçüm Yöntemi’ ile süt ve ayran gibi sıvı gıdaların süratli, hassas ve hijyenik koşullarda tam otomatik olarak dolumunu sağlıyor.

Süt ve süt ürünleri dolumunda hijyen ile ilgili en önemli kısımların başında dış yıkama geliyor. “Otomatik Dış Yıkama Sistemi”ni dolum makinelerine adapte eden Ektam, bu sistem ile dolum ventil, şişe aktarma ve şişe kapatma gruplarında otomatik olarak dış yıkama operasyonu gerçekleştiriyor. Böylece yanlış operasyon uygulamalarından ve operatör hatalarından doğan zararların önüne geçiliyor. Otomatik dış yıkama sisteminde su, enerji ve kimyasal etkili ve optimize şekilde kullanılarak en üst seviyede hijyen sağlanıyor.

Ektam Makina, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı “Ar-Ge Merkezi” ile dolum teknolojisinde Ar-Ge projeleri ile öne çıkıyor. Ektam Makina’dan yapılan açıklamada, “40. yılımızda ve bundan sonraki yıllardaki tek hedefimiz, Ar-Ge çalışmalarımız ile dünya standardında Türk kalitesini ‘Yerli malı belgesine sahip makineler’ ile en yükseklere taşımak olacaktır” dendi.2

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.