Küçük işletmeler kapanabilir

Gıda İşletmelerinin Kayıt Ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikle, işletmelere gıda güvenliği ve hijyende AB kriterlerini sağlama zorunluluğu getirildi.

Gıda güvenliği, hammaddenin üretiminden işleme sürecine kadar, gıda üretimiyle ilgili faaliyet gösteren her işletmenin gündemine son yıllarda girmiş bir kavram. Gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır gündemde olan ve çeşitli yasal düzenleme ve yaptırımlarla uygulanan gıda güvenliği, Türkiye’de ancak Avrupa Birliği’yle uyum süreci kapsamında ön plana çıktı. Bu süreçte ortaya çıkan yasal zorunlulukların geliştirilmesi de, özellikle AB müzakereleri kapsamında ‘Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı’ başlığını içeren 12. Fasıl’ın 30 Haziran 2010 tarihinde müzakereye açılmasıyla yoğunluk kazanmıştır.

Tamamı Sayı 46 Kapak Dosyası’nda…

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.