Çiğ süt perakende vizesi alamadı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,102 yeni yönetmelik yayınlayarak mevzuatını AB müktesebatına uygun hale getirdi. Yeni mevzuatta süt sektöründe en çok tartışılan “Hayvansal gıdalar için özel hijyen kuralları yönetmeliği” oldu.
Hayvancılık ve gıda işletmelerinin uyması gereken özel hijyen kurallarının AB kriterleri dikkate alınarak yeniden belirlendiği yönetmelikle çiğ süte yeni standartlar getirildi.
Açıkta satılan sokak sütüyle mücadele etmek için, çiğ sütün perakendede satışına izin vereceğini açıklayan Bakanlık, yönetmelikle ince bir manevra yaparak çiğ sütün marketlerde satışında geri adım attı.

Ayrıntılar Süt Dünyası Dergisi Sayı 36’da

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.