BHU yatırımlara hız verdi

Geleneksel süt tatlıları üreticisi Bolulu Hasan Usta, yeni yatırımlarla üretim kapasitesini üç katına çıkaracak.

1982 yılında İzmir Kemeraltı’nda 18 metrekarelik bir dükkânda keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve karadut dondurması satarak faaliyete başlayan, bugün süt tatlıları denince ilk akla gelen markalardan olan Bolulu Hasan Usta, yeni bir döneme hazırlanıyor.
Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Gürgönül ülke genelinde 23 ilde toplam 124 şubeli bir marka haline gelerek yüzde 70 payla pazar lideri olduklarını belirtti. Gürgönül, “Günde ortalama 40 bin adet tatlı üretiyoruz. Şimdi sıra dünya damaklarını tatlandırmakta” dedi.
Gürgönül, “2014 yılında 10 milyon kişinin ağzını tatlandırdık. Yüzde 22’lik büyüme elde ettik. Bu yıl da pazar liderliğimizi korumayı hedefliyoruz. Bununla birlikte Türkiye genelinde 16 şube daha açarak toplamda 140 şubeye ulaşacağız. Bu yılki hedefimiz 130 milyon TL ciroya ve 13 milyon kişiye ulaşmak” dedi. Büyüme planlarının yatırımlarını da şekillendirdiğine değinen Gürgönül, “Yeni fabrikamızda günlük 7 ton olan süt tatlısı üretim kapasitemizi yaklaşık 3 kat artırarak 18 tona, günlük 4 ton olan dondurma üretimini 10 tona çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni fabrikamız 2016 yılının ilk çeyreğinde üretime geçecek” açıklamasında bulundu.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.