Tarım arazileri artık bölünemeyecek

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesini önlemek için hazırlanan yasa tasarısı Meclis’e sunuldu. Tasarı yasalaşırsa tarımsal araziler asgari büyüklüklerin altında bölünemeyecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hazırlanan ve Bakanlar Kurulu’ndan geçen Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı ve Medeni Kanun’da değişiklik öngören tasarı Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Tasarı yasalaşırsa tarım arazileri asgari büyüklüklerin altında bölünemeyecek. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan sistem, bundan böyle ülkemizde de miras düzenlemesinde yer alacak.

Düzenlemede mirasçılara vefatın ardından kendi aralarında anlaşmaya varabilmeleri için bir yıllık süre tanınıyor. Anlaşmaya varılamaması durumunda işletmenin kullanıcısını mahkeme belirleyecek. Mirasçılardan istekli olmaması halinde işletmenin tamamı satılabilecek. Arazi sahibinin vefatı halinde mirasçılar devir işlemini en geç iki yıl içinde tamamlayacaklar. Devir işlemlerinden damga vergisi, harç ve diğer masraflar alınmayacak.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.