Baltalı âri çiftlik oldu

Baltalı Gıda, aldığı Keçi Bruselloz Hastalığı’ndan Ari Çiftlik Belgesi ile Avrupa Birliği onaylı çiftlik olma yolunda önemli bir aşama daha kaydetti.

Baltalı Gıda, küçükbaş hayvancılıkta bir ilke daha imza atarak Keçi Bruselloz’dan Ari İşletme Belgesi aldı. Hayvanlarda kronik bir hastalık olan Bruselloz’un küçükbaş hayvancılıkta ülkemiz için ciddi bir sorun teşkil ettiğini ifade eden Baltalı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Funda Özer Baltalı; “Türkiye’nin ilk %100 keçi sütü ve ürünlerini üreten çiftliğimizde her ayrıntıyla en ince detayına kadar ilgilendik. Tüm bu çabalarımız ve özverimiz bize bugün Keçi Bruselloz Hastalığından Ari Çiftliği Belgesi’ni almamızı sağladı” şeklinde konuştu.

Baltalı son olarak; “Ülkemizde hayvancılıkta kronik bir hastalık olmasından ötürü ciddi bir sorun teşkil eden, bulaşması durumunda insan sağlığını da tehdit eden Bruselloz’dan Ari Çiftlik Belgesi’ni almaktan ötürü büyük bir gurur duyuyoruz. Bu hastalığa yakalanan hayvanlar tedavi edilmiyor, direkt mezbahaya gönderiliyor. Yani bu hastalık hem ciddi yatırımlar yaparak çiftliklerini kuranlar, hem de tüketicilerin sağlığı açısından gerçekten önemli bir sorun. Bu yüzden Baltalı Gıda olarak, Bruselloz’dan Ari Çiftlik Belgesi’ni almak bizim için çok önemliydi” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.