Aynes iflas erteleme istedi

Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan Aynes Süt iflas erteleme talebinde bulundu.

Türkiye’nin en büyük süt işleme tesislerinden birisi olan Aynes Gıda iflas ertelemesi talebiyle mahkemeye başvurduğunu duyurdu.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimizin içinde bulunduğu mali koşullar nedeniyle şirketimizin iflasının ertelenmesi talebiyle 26/01/2016 tarihinde dava açılmış olup Acıpayam Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Esas No: 2016/29 ile 27/01/2016 tarihinde alınan ara karar uyarınca, Şirket hakkında yapılmış veya yapılacak icra takipleri ile ihtiyati haciz ve tedbir uygulamalarının İİK. 179-a uyarınca tedbiren durdurulmasına dair karar verilmiştir. İçinde bulunulan durumun en kısa zamanda çözümlenmesi için şirketimize önemli katkı sağlayacağına inandığımız şirketlerle ortaklık görüşmelerine devam edilmektedir.”
Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nin Aligöz Mevkii’nde 1985’te kurulan Acıpayam Yem Fabrikası’nın 1993 yılında özelleştirilmesi ile temelleri atılan Aynes Gıda, 1997 yılında süt üretimine başladı. Bölgede süt üreticiliğinin geliştirilmesi için önemli projelere imza atan Aynes,  Türkiye’nin 500 büyük şirketi arasına girmiş, okul sütü ihalelerini almış, AB ve Rusya’ya süt ihracat iznini almış ve Rusya’ya ilk süt ihracatını gerçekleştirmişti.  Aynes tesislerinin açılışı, 2008 ve 2014 yıllarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.