Türk profesöre beslenme nobeli

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, metabolik hastalıklar alanındaki keşifleriyle 9. Danone Uluslararası Beslenme Ödülü’ne layık görüldü.

Beslenme biliminin Nobeli olarak nitelendirilen, Danone Uluslararası Beslenme Ödülü, bağışıklık ve metabolik hastalıklar konusundaki değerli araştırmaları nedeniyle dünyaca ünlü Türk bilim insanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’e verildi. Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi, Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı olan Prof. Hotamışlıgil, bağışıklık sistemi ve metabolizma arasındaki bağları inceleyen çalışmalarıyla bilim dünyasında yeni bir alana imza attı. “İmmunometabolism” adı verilen alandaki keşifleriyle Prof. Hotamışlıgil, obezite, diyabet ve damar sertliğinin nedenlerine ışık tutuyor.

Çalışmaları metabolik hastalıklar için umut ışığı oldu

29 Nisan’da ABD’de San Diego Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Uluslararası Danone Enstitüsü Başkanı Dr. Raanan Shamir, dünya çapında bilim insanlarını desteklemekten dolayı gurur duyduklarını belirterek, “Prof. Hotamışlıgil beslenme bilimi alanında önemli bir ilerlemeye öncülük ediyor. Değerli bilim insanının gerçekleştirdiği önemli çalışmalar, çağımızda insan sağlığını tehdit eden beslenme ve metabolik sorunların ardındaki moleküler mekanizmalar arasında bağ kuruyor ve yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine önemli katkılar sunuyor” diye konuştu.

Ödülünü Uluslararası Danone Enstitüsü Başkanı Dr. Raanan Shamir’den alan Prof. Hotamışlıgil, bu ödülün kendisini çok heyecanlandırdığını ifade ederek, “Bu ödül sayesinde metabolik hastalıkların vücudun bağışıklık sistemi üzerindeki tehlikeli etkilerine daha fazla ışık tutabilmeyi umuyorum. Araştırmalarımı genişletmeme imkan verecek bu önemli ödül ile yaygın kronik metabolizma hastalıkların önlenmesi çabalarına katkıda bulunabilmeyi umuyorum” dedi. Uluslararası Danone Enstitüsü, iki yılda bir beslenme ve sağlık ilişkisi üzerine bilimsel çalışmaları ödüllendiriyor.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.