Aydın Valisi süt içme seferberliği başlattı

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş süt içme seferberliği başlattı. Kaymakamlara ilçelerinde kampanya yapmaları talimatı da veren Aydın Valisi örnek davranışıyla bir seferberliğin başlamasına öncülük etti.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ‘Süt içelim’ kampanyasını Ovaeymir Beldesi’ndeki Abdullah Gül İlköğretim Okulu’nda başlattı. Kampanyanın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Coş, “Öğrencilerimize haftada bir kaç gün pastörize süt dağıtımına başladık. Böylece hem yararlı bir alışkanlık edinmelerine, hem de gelişmelerine katkıda bulunmak istedik. Kaymakamlarımıza da talimat verdik. Onlar da ilçelerinde benzer bir çalışmayı yürütecekler.”

Tüm Türkiye’de benzer çalışmalar yapıldığında, süt tüketiminin artacağını söyleyen Coş, “Maalesef süt tüketiminde iyi durumda değiliz. Bir tarım ülkesi olmamıza rağmen, Avrupa ülkelerinin dörtte biri, beşte biri kadar süt tüketiyoruz. Bu miktarı artırmamız lazım. Süt tüketimini artırabilmek süt içme alışkanlığının küçük yaşlarda edinilmesi gerekiyor.“
İl Genel Meclisi destek verdi
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından başlatılan ‘Süt içelim’ kampanyasına Aydın İl Genel Meclisi’nden de destek geldi. Kabul edilen önerge doğrultusunda Aydın İl Genel Meclisi 2012 yılında çocukların süt içebilmesi için bütçeden ödenek ayıracak.
Çine kaymakamı süt dağıttı
Aydın Valiliği tarafından başlatılan kampanyaya katılan Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, ilçede bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda öğrencilere süt dağıttı. 214 öğrenciye süt dağıtımının yapıldığı törende konuşan Cantürk, kampanya kapsamında ilçedeki tüm ilköğretim okullarında haftanın iki günü süt dağıtımı yapılacağını bildirdi.
Kuşadası’nda da süt dağıtıldı
Kampanya kapsamında Kuşadası Kaymakamlığı da, ilköğretim okulu öğrencilerine haftada 2 gün süt dağıtımı yapmaya başladı. Kampanya boyunca Kuşadası’ndaki Pakize Kamil Çağlayan, İbrahim Zeki Emgin, Feriha Ruhi Karakaş ve İkiçeşmelik ilköğretim okulunda eğitim gören öğrencilere haftada iki gün süt dağıtımı gerçekleştirilecek.
Sağlıklı bir gelecek için süt için
Aydın Valiliği’nin başlattığı kampanya kapsamında Söke Kaymakamlığı da haftanın iki günü süt dağıtımı yapmaya başladı. Kaymakam Mehmet Demirezer, yaptığı yazılı açıklamada, Fevzipaşa ve Kemalpaşa ilköğretim okullarında Haziran ayına kadar haftanın iki günü öğrencilere süt dağıtımı yapılacağını belirtti. Kampanya ile çocukların sağlıklı gelişimlerinin amaçlandığıı açıklandı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.